Pynnönen

Asiakkaiden kertomaa toteuttamistamme ilmanvaihtosaneerauksista:
Vilho Lappalainen
Mia ja Niina Pynnönen

Mia Pynnönen
Montako henkilöä kotonanne asuu?
Minä, Niina ja poikamme Miiko. Toimimme myös tukiperheenä, joten kerran kuussa on enemmänkin asukkaita. Lisäksi perheeseemme kuuluu Pontus-koira, Pöllö-niminen kissa ja Lisko nimeltään Antti Tuisku.

Onko ilmanlaatu parantunut ilmanvaihtoremontin jälkeen?
On, selkeästi. Kotia ei ole tarvinnut erikseen tuulettaa laitteiden asennuksen jälkeen. Ilmanlaatu on ollut todella hyvä.

Miten ilmanvaihto oli aikaisemmin järjestetty?
Talossa ei ollut kunnollisia tuloilmaventtiilejä. Tosin poistoilmaventtiilit löytyivät. Saunassa ja kylpyhuoneessa olivat talon ainoat tuloilmaventtiilit, joten kaikki talon tuloilma tuli sieltä. Kylpyhuone ja kodinhoitohuone olivat tämän takia todella kylmiä ja vetoisia paikkoja. Remontin jälkeen tämä asia on korjautunut täysin. Saunakin lämpiää nykyisin nopeammin.

Onko sähkön kulutus pienentynyt?
Uunia ei ole tarvinnut enää lämmittää yhtä usein. Vedon tunne on hävinnyt tyystin, ja nykyisin kotona voi liikkua paljain jaloinkin. Sähkölaskutkin ovat pienentyneet.

Miten laite on toiminut ja monta laitetta teillä on käytössänne?
Laite on toiminut hyvin. Laitteet toimivat normaalisti pienimmällä teholla. Jos vieraita, varsinkin lapsia on enemmän, niin lisäämme laitteen tehoa. Lisäksi tehoa lisätään kodinhoitohuoneessa kuivauksen ajaksi. Freshtec Oy asensi kotiimme 3 laitetta, ja lapsen kasvaessa otamme vielä yhden laitteen lisää.

Onko laitteen käyntiääni häirinnyt?
Aluksi kuulin pienen äänen. Nykyisin siihen on niin tottunut, että enää ei edes huomaa, että laite on päällä. Nukkumista laite ei ole häirinnyt. Niina on ollut aiemmin huonouninen, mutta nukkuu nykyisin paljon paremmin. Tukkoisuuden tunne yön jälkeen on hävinnyt. Meillä on ollut enemmänkin yövieraita (5henkilöä & koira) samassa huoneessa, mutta myös silloin ilma vaihtui hyvin eikä tuntunut tunkkaiselta.

Miten asennus sujui?
Hyvin. Asennus hoitui tehokkaasti yhdessä päivässä.
Oletteko olleet tyytyväisiä valintaan ja voisitteko suositellut laitetta muille?
Olemme tyytyväisiä ja suosittelemme laitetta muihinkin koteihin. Olenkin suositellut laitetta työpaikalla kaikille työkavereilleni.